Adana'da yaşanan trajik bir olayda matematik öğretmeni Mehmet Ertan (43), tartıştığı oğlu Ali Ertan'ı (24) öldürdü ve cesedini bir sulama kanalına attı.

Olay, 10 Kasım 2021 tarihinde Seyhan ilçesi Gazipaşa Bulvarı'ndaki bir iş yerinde meydana geldi. Matematik öğretmeni olan Mehmet Ertan ile oğlu Ali Ertan arasında, Ali'nin çalışmaması nedeniyle başlayan bir tartışma, hızla şiddetlenerek cinayetle sonuçlandı.

Tartışmanın ardından Mehmet Ertan, oğlu Ali Ertan'ı boğazından bıçaklayarak ağır bir şekilde yaraladı. Ali, kanlar içinde yere yığıldı ve hayatını kaybetti.

Mehmet Ertan, oğlunun cesedini bulunduğu dershanede gizlemeye çalıştı ve daha sonra cesedi bir çuvala koyup sulama kanalına attı.

Olayın duyulmasının ardından Adana Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Ertan ve yanındaki kişileri gözaltına aldı. Mehmet Ertan, ifadesinde oğlunu öldürdüğünü itiraf etti ve cesedinin gizlenmesine yardım eden diğer kişileri de ifşa etti.

Eyüpsultan'da okul müdürünü vuran öğrencinin ifadesi ortaya çıktı Eyüpsultan'da okul müdürünü vuran öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

Mehmet Ertan'a, 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 20 yıl hapis cezası verildi. Olaya yardım eden diğer kişiler ise tutuklandı.