Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı alanındaki değişiklikleri ve reformları açıkladı. Sakarya'da düzenlenen bir dizi program kapsamında konuşan Tunç, hakim ve savcıların daha güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yargının ağır iş yüküne dikkat çeken Tunç, bu sorunun giderilmesi ve daha etkin hizmet sunulabilmesi için önemli çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Tunç, hakim ve savcı adaylarının eğitimi konusunda da önemli bir değişiklik duyurdu. Bundan sonra hakim ve savcı adaylarının 3 yıl boyunca hakim ve savcı yardımcısı olarak görev yapacaklarını söyledi. Bu uygulamanın, yargının kalitesini artırma amacını taşıdığını belirten Tunç, yargının daha güçlü bir şekilde hizmet vermesi gerektiğini açıkladı.

CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme

Bakan Tunç ayrıca, adalet saraylarının inşası ve adalet hizmetlerinin genişletilmesi konularında da bilgi verdi. Son yıllarda çok sayıda adalet sarayı inşaatının tamamlandığını ve yatırım programına yeni hizmet binaları eklediklerini açıkladı.

Adalet Bakanı Tunç, yargıdaki reformlar ve değişikliklerle birlikte Türkiye'nin daha demokratik, sivil, katılımcı ve adaleti esas alan bir yönetim anlayışı benimsediğini ifade etti. Aynı zamanda Türkiye'nin hukukun üstünlüğünü ve temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.