Tunç, spor alanlarında gerçekleşen taşkınlıklar, güvenlik önlemlerine uymama ve şiddeti teşvik etme gibi fiillere karşı daha etkili yaptırımların planlandığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Açıklamasında, sporda şiddeti teşvik eden davranışları sergileyenler, yasak maddeleri spor alanlarına sokanlar, müsabaka ve seyir alanlarının güvenliği konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyenler ve başkalarına menfaat temin edenler gibi durumlarla ilgili cezaların gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, spor alanlarında hakaret ve tehdit içeren tezahüratları içeren vakalara karşı da daha etkin tedbirler alınması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bakan Tunç, bu önlemlerin amaçlandığı gibi spor müsabakalarını güvenli ve dostluk içinde geçen etkinliklere dönüştürmek adına atılan adımlar olduğunu belirterek, yeşil sahaların daha pozitif ve birleştirici bir atmosfer içinde kullanılması için toplumsal iş birliği çağrısında bulundu.