MHP’nin 100 maddelik anayasa teklifi! İlk 4 madde korunacak, halk oyuna sunulacak MHP’nin 100 maddelik anayasa teklifi! İlk 4 madde korunacak, halk oyuna sunulacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen ihbar dilekçesinde yer alan iddialarla ilgili bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcı İsmail Uçar'ın dilekçesinde uyuşturucu kaçakçıları, yasa dışı bahisçilerin rüşvetle tahliye edildiği ve haberlere erişim engeli kararlarının para karşılığı verildiği iddiaları yer almıştı. Başsavcı, dilekçesinde yargı mensuplarının nitelik kaybettiğini ve halk arasındaki güvensizliğin arttığını ifade etmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, HSK'nın gerekli inceleme ve soruşturmayı başlattığını ve müfettiş görevlendirdiğini belirtti. Ayrıca somut delillerle suç teşkil eden her türlü iş ve eylemin cezasız kalmayacağını vurguladı. Ancak, genellemelerden kaçınılması gerektiğini ve yargı teşkilatının tüm mensuplarını töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınılması gerektiğini de sözlerine ekledi.