Milli Eğitim Bakanı Tekin: Cemaatçi değilim; Atatürk’ü seviyorum Milli Eğitim Bakanı Tekin: Cemaatçi değilim; Atatürk’ü seviyorum

Hürriyet gazetesinin yazarlarından Abdulkadir Selvi, Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı toplantıda "ciddi oranda bir faiz artışı" olacağını belirtti. Selvi'nin "Ekonomi nereye gidiyor, faiz artırımı olacak mı?" başlıklı yazısında, önümüzdeki ay da dahil olmak üzere hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımının gerekliliğine inandığını ifade etti.

Yazısında Selvi, piyasalara bir mesaj olması açısından önden yüklemeli bir faiz artışının da düşünülebileceğini belirtti. Ancak aniden yüzde 20'ler veya yüzde 25'ler gibi yüksek oranların beklentisini taşımadığını ifade etti. Selvi, geçmişteki Mehmet Şimşek'in zaman ve sabır telkin etmesinden ve yumuşak bir geçişten bahsederek bu yorumu yaptığını belirtti. Perşembe günü ise ciddi bir faiz artışının gerçekleşeceğini ve bu şekilde ulusal ve uluslararası piyasalara reel ekonominin gerekliliklerinin yerine getirildiği mesajının verileceğini düşündüğünü belirtti. Ancak piyasalara bir şok yaşatılmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi.