Genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP ile arasına çektiği set ile gündeme gelen İYİ Parti ve HDP'nin Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlere tek başına girmeyi düşündükleri iddia edildi.

Muhalefetin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasını köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, İYİ Parti'de ağırlık kazanan görüşün yerel seçimlere tek başına girmek olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in söz konusu duruma karşı tavrını da gündeme alan Selvi, 'Meral Akşener buna cesaret edebilecek mi, ondan emin değilim" yorumunu yaptı.

'Şurası kesin' diyen Abdülkadir Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"1- İYİ Parti yerel seçimlerde CHP ile daha önceki gibi Türkiye genelinde bir ittifak yapmayacak. 2- En güçlü seçenek olarak il ve bölge bazlı ittifak görünüyor" 

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

"İstanbul ve Ankara’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı destekleme karşılığında bazı ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılması isteniyor. Ankara’da Etimesgut ve Gölbaşı ile CHP’nin elindeki Yenimahalle, İstanbul’da ise Şile, Üsküdar ve CHP’li bir belediye isteniyor. İl bazında ise kesin bir karar verilmiş değil ama Manisa, Mersin, Balıkesir, Antalya gibi seçenekler üzerinde duruluyor"

HDP 

"HDP’nin yerel seçimlere tek başına girmesi üzerinde duruluyor. İstanbul’u bilmem ama bölgede tartışmasız tek başına girecekler. İstanbul’da ittifak yapmama ihtimalleri de var.''