Seçimlerin kaybedilmesinin ardından yaptığı çağrılarla CHP'de köklü değişim talebini dile getiren Ekrem İmamoğlu’nun partide genel başkan değişimini de kapsayacak kapsamlı bir değişiklik istediği kamuoyu tarafından biliniyor.

AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor

İmamoğlu'nun önceliğinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıktan çekilip, kongrede yeniden aday olmaması diyen Abdülkadir Selvi, İBB Başkanının gerçekleştirilmesi planlanan kongrede tek başına aday olarak, CHP'nin yeni genel başkanı olma hedefinde olduğunu söyledi.

İBB Başkanı ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan soğuk savaşı köşesinde değerlendiren Selvi, yazısında şu ifadeleri kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu çekilmiyor. Önümüzdeki kurultayda tekrar aday olmakta kararlı. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilk açıklayan Bülent Kuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu’nu aday göstereceğiz' dedi. 

İmamoğlu CHP Genel Başkanı olacaksa Kılıçdaroğlu ile savaşmak zorunda kalacak. Aday olmayı göze alabilirse, kurultayda bizi kıran kırana bir mücadele bekliyor demektir. Kılıçdaroğlu çekilmiyor. Aday olmakta daha kararlı ve İmamoğlu’na göre daha cesur."