Avrupa Birliği (AB), Kıbrıs Adası'ndaki Kıbrıslı Türkleri desteklemek amacıyla 31,7 milyon euroluk bir yardım programı başlattı. AB Komisyonu tarafından onaylanan 2023 Eylem Programı, Kıbrıs Adası'nın yeniden birleşmesine katkı sağlamayı ve Kıbrıslı Türklere çeşitli alanlarda destek sunmayı amaçlıyor.

Bu programın bir parçası olarak Kıbrıslı Türk hellim peyniri üreticilerinin AB standartlarına uyum sağlamalarına yardımcı olunacak ve Kıbrıs'ın iki tarafı arasındaki ticareti kolaylaştırmak için adımlar atılacak.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Program kapsamında yerel işletmelere teknik destek ve hibe sağlanacak, mesleki eğitim ve öğretime katkıda bulunulacak, istihdam artırılacak ve işgücü hareketliliği kolaylaştırılacak.

Ayrıca, Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi ve Kültürel Miras Teknik Komitesi gibi önemli inisiyatiflere finansal destek sunulacak. Kıbrıslı Türk öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak için akademik burs programları desteklenecek.

Yardım programı aynı zamanda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini teşvik ederek sürdürülebilirlik alanında katkıda bulunacak. Özellikle bu program kapsamında, 2006 ile 2023 yılları arasında farklı projelere 688 milyon euro kaynak tahsis edileceği belirtildi.