ABD'nin Maine eyaletinde yaşanan silahsaldırıda, en az 22 kişinin öldüğü 50'de fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Olay nedeniyle okulların tatil edilirken, yetkililer silahlı saldırının şüphelisinin aradığını ifade etti.

Olay  Leviston kentinde, bir saldırganın insanların üzerine ateş açması ile başladı.

SALDIRGANIN ESKİ BİR ASKERMİŞ.

Polis, saldırganın kimliğini 40 yaşındaki Robert Card olarak açıkladı.  Card elindeki yarı otomatik tüfekle en az 2 ayrı bölgede ateş açtı. Eski bir asker olan saldırgan, olaydan sonra kaçmayı başardı. Polis, Card'ı yakalamak için operasyon başlattı.

Auburn Belediye Başkanı Jason Levesque, yaptığı açıklamada, olay nedeniyle okulların tatil edildiğini, yetkililerin Lewiston’daki silahlı saldırının şüphelisinin aradığını ifade etti. Halk endişeli.

SALDIRGAN SİLAH EĞİTMENİYMİŞ

Beyaz bir otomobil kullandığı açıklanan Card’ın Maine’de yaşadığı ve aynı bölgede lisanslı bir silah eğitmeni olduğu da belirtildi.

HALK'A UYARI YAPILDI 

Halka "Evlerinizde kalın" uyarısı yapıldı. Kent sakinlerinden saldırgana benzer bir kişi gördüklerinde ihbarda bulunmaları istendi.

ABD Başkanı Joe Biden da olay hakkında bilgilendirildi.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu saldırganın, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Üzerindeki kıyafetlerden saldırı için hazırlandığı düşünülen saldırganın, yüzüne maske takmadığı ve kimliğini saklama kaygısı gütmediğine dikkat çekildi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Kaynaklar, Card’ın son dönemde sağlık sorunları yaşadığını belirtirken 40 yaşındaki adamın “sesler duyduğunu ve Ulusal Güvenlik Üssü’ne saldırmakla ilgili tehditler savurduğunu” söyledi.

Yetkililer Card’ın “silahlı ve tehlikeli” olduğunu belirtirken, yaz aylarında bir akıl hastanesine yatırıldığını ve 2 hafta sonra taburcu edildiğini söyledi.