Ankara'nın Ulus meydanında, 2024 yılı öğretmen atamaları öncesinde, 81 ilin milyonlarca öğretmen adayı bir araya geliyor. Özellikle mülakatların kaldırılması talebiyle yoğun bir dönemde, atama kararını bekleyen öğretmenler birlik olup seslerini duyuracaklar.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Nisan ayında yaptığı "kamuda sıkılaşmaya gidiyoruz" açıklamasının ardından, atama bekleyişi başladı. Ancak, kamuda sıkılaşma hareketinin öğretmen atamalarını etkileyip etkilemeyeceği henüz net değil. Bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Ancak, iddialara göre Maliye Bakanı Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşerek öğretmen atamaları için 10 binlik kontenjan teklif etti, ancak Tekin'in bu teklifi reddettiği söyleniyor. Bu nedenle, yeniden görüşmelerin başladığı ifade ediliyor. Bakan Tekin'in anlaşmaya varabilmesi için maliye ve hazineden olumlu bir yanıt bekleniyor.

Mülakatsız 68 Bin Öğretmen Ataması

Bu yılın atama takviminde yaşanan gecikmeler sabrı taşırdı. 81 ilin milyonlarca öğretmeni, 68.000 öğretmen alımı için Ulus'ta bir araya gelmeye kararlı. "Mülakatsız 68.000 öğretmen ataması" sloganıyla yola çıkan öğretmen adayları, 28 Nisan'da Ulus meydanında buluşacaklar. Sosyal medyada etkinliğe dair paylaşılan afişler büyük ilgi görüyor.

Ankara Ulus meydanında 28 Nisan saat 14.00'da bir araya gelecek topluluk 9 aylık mücadelenin ardından zafer kazanmayı bekliyor. Bu süreci heyecanla bekleyen öğretmenler tarafından hazırlanmış bazı özel afişler toplumda yer edinmiş, kült haline gelmiş “öğretmen ataması” dendiğinde ilk akla gelen kişilere de özel davetiye basıldı.