İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında kararlılıkla devam eden Mercek operasyonlarına ilişkin açıklamada bulundu. Mercek operasyonları ruhsatsız silah taşıyanlar ile silah kaçakçılarına yönelik düzenleniyordu.  4 gün boyunca devam eden sıkı çalışmalar sonucunda ekipler tarafından 76 ilde 1858 kişi gözaltına alındı.

Tek İsteği Zayıflamaktı! Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Komaya Girdi Tek İsteği Zayıflamaktı! Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Komaya Girdi

Yerlikaya, bu konuda karalı olduklarını çalışmaların devam edeceğini de bildirdi. Ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekipler tarafında yapılan operasyonda toplamda; 1212 ruhsatsız tabanca, 167 kaçak kurusıkı tabanca, 44 uzun namlulu tüfek ile 225 ruhsatsız av tüfeğinin ele geçirildiğini belirtti.

Yerlikaya Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelelerinin hız kesmeden devam edeceğini ve kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

İllerde il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıkları tarafından  yapılan operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız silahların ayrıntıları ise şu şekilde; İstanbul'da 285 tabanca, 9 uzun namlulu tüfek, Adana'da 139 tabanca, 5 uzun namlulu tüfek, İzmir'de 82 tabanca, Diyarbakır'da 58 tabanca, 7 uzun namlulu tüfek, Bursa'da 49 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek, Mersin'de 48 tabanca.

Jandarma ve polisi tebrik eden Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.