Malatya'da meydana gelen depremler sonrasında kentte hızla devam eden inşaat çalışmaları, önemli bir sorunu da beraberinde getiriyor. Firmalar, aylık 70 bin TL maaşla çalıştırılacak sıva, kaynak, ve boya ustası bulmakta zorlanıyor. Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, yaşanan durumu değerlendirerek, "100 bin TL maaşla da çalıştıracak usta bulamayabiliriz" dedi.

Aa 20231129 33053947 33053933 Hatay Lld0

Depremler sonrasında Malatya'da yoğun bir konut inşası sürecine girilmiş durumda. İnşaat sektöründeki bu yoğunluk, kalifiye eleman sıkıntısını gündeme getiriyor. Firmalar, özellikle sıva, kaynak, ve boya ustası gibi mesleklerde çalıştırmak üzere eleman bulmakta güçlük çekiyor.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, yaşanan sıkıntıyı "100 bin TL maaşla da çalıştıracak usta bulamayabiliriz" şeklinde ifade etti. Bülbüloğlu, şu anda dahi 60-70 bin TL maaşla çalıştıracak ustalar bulamadıklarını belirterek, yeni sezon başladığında maaşların 100-150 bin TL'ye ulaşabileceğinden endişe duyduklarını ifade etti.