Yurt dışından getirilen cep telefonlarına uygulanan IMEI kayıt ücretine yapılan zam sonrasında, vatandaşlar hızla kayıt yaptırmak için harekete geçti. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile kayıt ücreti 6.091 TL'den 20.000 TL'ye yükseltildi. Bu zamlı tarife kararı sonrasında, eski kayıt ücretleriyle cep telefonu almak ve kaydetmek isteyenler hem sınır kapılarında hem de e-Devlet sistemlerinde yoğunluk oluşturdu. Sadece bir günde yaklaşık 400.000 kişi, eski ücret olan 6.091 TL'ye kayıt yaptırdı. Bu rakam, neredeyse 2023 yılında yapılan toplam kayıt sayısına eşit oldu.

Kayıtların yoğunluğu sadece bu süreçle sınırlı kalmadı. 7 Temmuz tarihinde yapılan kayıtlar, 2020 yılı boyunca yapılan kayıtların beş katı, 2021 yılındaki kayıtların ise 3,5 katı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, 2023 yılının ilk 7 ayında yapılan kayıt sayısının da 2022 yılında yapılan kayıtlardan çok daha fazla olduğu belirtildi.

Zam öncesinde 6.000 TL yerine 20.000 TL ödemek istemeyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren sınır kapılarına akın ettiler. Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan 15 kilometreyi bulan kuyruk, Kemalpaşa'yı geçerek Hopa'ya kadar uzandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi