Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından, inşaat sektöründe yaşanan kriz dikkat çekici boyutlara ulaştı. Deprem bölgelerinde inşaatlar hız kazanırken, diğer illerden gelen çalışanlar nedeniyle ara eleman sıkıntısı baş gösterdi. 

Sıvacılar Doktor Maaşlarını Geçti

Hürriyet Gazetesi'nden Eren Sakarya'nın yazısına göre, sıvacıların maaşları doktorlarınkini bile geride bıraktı. İnşaat sektöründeki yetkililer, ara eleman eksikliğinden şikayet ediyor. İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Engin Keçeciler, yaptığı açıklamada İstanbul, Bodrum, İzmir dahil pek çok yerde aynı sorunun yaşandığını belirtti.

Beyaz Yakalılar Yetişiyor, Ara Elemanlar Yok

Keçeciler, inşaat sektöründe beyaz yakalı eleman sıkıntısı olmadığını, ancak ara eleman temininde büyük zorluklar yaşandığını dile getirdi. Sıva, seramik gibi alanlarda usta bulmakta zorlanan sektör, kalifiye olmayan işçilere mecbur kalıyor. 

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Sıva Ustalarının Maaşı 60 Bin TL'ye Ulaştı

Keçeciler, eleman sıkıntısı nedeniyle maaşların arttığını ve bir sıva ustasının ortalama 60 bin lira kazandığını söyledi. 

Kalifiye Eleman Yetiştirme Çağrısı

Çözüm olarak Keçeciler, teknik okulların açılması ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Alaylı ustaların yetişmediğini belirten Keçeciler, otomotiv sektöründeki gibi bu okullarda okuyan gençlere burs sağlanması gerektiğini ifade ediyor.