Ortaokul Öğrencileri İçin Yaz Tatilinde Ücretsiz Atölyeler Kurulacak Ortaokul Öğrencileri İçin Yaz Tatilinde Ücretsiz Atölyeler Kurulacak

İstanbul merkezli olarak 48 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çevrim içi çocuk müstehcenliği ile mücadele kapsamında 50 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından verilen bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, "çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi" suçlarına karşı bir operasyon başlatıldı.

Bu operasyonla, çocuklara ait müstehcen içerikleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma gibi suçları önlemeye yönelik bir çalışma başlatıldı. İstanbul merkezli olan bu operasyonlara, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Şüpheliler, Telegram uygulaması üzerinden gruplar kurarak çocukların müstehcen içeriklerini para karşılığında satışa sunduğu ve çeşitli ödeme yöntemleriyle ödemeleri aldıkları tespit edildi.