İstanbul'da, askere gitmek istemeyenlere karşılığında 45 bin lira ödenerek çürük raporu düzenleyen bir şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 2 özel hastanedeki görevliler, asker kaçakları ve hastane yöneticileri de dahil olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel hastanelerde çalışan bazı kişilerin askere gitmek istemeyenlere sahte çürük raporu düzenlediği ihbarı üzerine harekete geçti. Uzun süren fiziki ve teknik takibin ardından, şebeke liderinin yoğun bakım ünitesinde çalışan bir kişi olduğu tespit edildi. Şebeke üyeleri arasında hastane yöneticileri ve hemşirelerin de bulunduğu belirlendi.

Şüpheliler, asker kaçaklarının sağlık kurulunda çürük olarak değerlendirilmesi için sahte ön muayene belgelerini, menfaat ilişkisi içinde oldukları sağlık ocaklarından temin ederek, 45 bin lira karşılığında usulsüz çürük raporu aldırdılar. Toplam 7 asker kaçağına sahte çürük raporu verilirken, 2 kişiye de sahte engelli sağlık kurulu raporu düzenlendi.

Operasyon, şebeke üyeleri ve asker kaçaklarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gerçekleştirildi. 14 şüpheliden 11'i gözaltına alınırken, firari 2 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda hastane evrağı ve askerlik şubelerinden alınan belgeler ele geçirildi. Operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.