ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir şahsın 34 gün boyunca evinde su olmadığını iddia ederek Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Alanya Şubesi'ne gelerek taşkınlık yapmasıyla ilgili ASAT'tan açıklama geldi. Yapılan incelemeler sonucunda, olayın hemen sonrasında abonenin evindeki ana giriş vanasının kapalı olduğu tespit edildi.

ASAT'tan yapılan açıklamada, 4 Ağustos Cuma günü yaşanan olayla ilgili olarak, şahsın 'suyum akmıyor' şeklinde şikayette bulunduğu aboneliğin bulunduğu evin kontrol edildiği ve ana giriş vanasının kapalı olduğunun görüldüğü belirtildi. Ayrıca, bina girişinde su kesintisi ya da basınç düşüklüğünün olmadığı tespit edildi.

ASAT yetkilileri, abonenin 2023 yılı içerisinde aylık standart su tüketiminin kayıtlarda olduğunu ve uzun süren su kesintisinin yaşanmadığını ifade ettiler. Ayrıca, bölgede meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisi, şebeke arızaları ve aşırı su tüketimi gibi nedenlere bağlı su kesintilerinin yaşandığı ancak şahsın iddia ettiği gibi uzun süreli bir su kesintisinin olmadığı belirtildi.

ASAT açıklamasında, kurumun verdiği hizmeti karalamaya yönelik yapılan bu olayla ilgili yasal işlemlerin başlatılacağı da vurgulandı. Olaya karışan şahıs hakkında gereken yasal süreçlerin başlatılacağı ifade edildi.