Birçok farklı sendika ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı şurada katılım oldukça fazlaydı. 3+1 sözleşmeli sağlık çalışanlarının sıkıntılarını el alan Genç Sağlık Sendikası görülmemiş bir görüşmeye imza attı. 5 çeşit araştırma masası oluşturulan şurada 657 sayılı devlet memurları kanunu, 663 sayılı KHK 45/A, Türkiye'deki sözleşmeli kamu görevlilerinin geleceği, Yabancı ülkelerde sözleşmeli kamu görevilerini ve Sözleşmeli kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme şartlarına yönelik görüşler ele alındı.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Alanında uzman akademisyen ve hukukçuların yer aldığı masalarda 3+1 sözleşmeli çalışma sistemine yönelik birçok dikkat çeken veriler toplandı.
Şura bitiminde yer alan tüm sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin onayladığı ortak bildiri ile raporların ilgili bakanlıklara iletileceğini söyleyen Genel Başkan Osman Kaya 3+1'li tüm memurlar için verdikleri mücadeleyi ilk günkü kararlıkla devam edeceklerinin de altını çizdi.