İstanbul, Manisa ve Konya belediyeleri, eksik kadrolarını tamamlamak amacıyla toplamda 251 ön lisans ve lisans mezunu memur alımı gerçekleştirecek. Bu alımlarla birlikte itfaiye eri, zabıta memuru, düz memur ve tahsildar gibi önemli pozisyonlar için atamalar yapılacak. Adayların başvuruları kabul edilirken KPSS şartı da göz önünde bulundurulacak.

İstanbul Kağıthane Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi, 251 memur alımı ile genç yetenekleri kadrolarına katmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda alımlar için belirlenen kadrolar şunlar: 6 Tahsildar, 200 İtfaiye Eri, 25 Düz Memur ve 20 Zabıta Memuru.

Başvuru yapacak adayların, Türk vatandaşı olmaları, kamu haklarından yoksun bulunmamaları, görevlerini yapmaya engel sağlık sorunları bulunmamaları gibi genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca başvuran adayların en az 55 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Ön lisans mezunları için 2022 yılında yapılan KPSS sınavında P93'ten en az 55 puan, lisans mezunları için P3'ten en az 55 veya 70 puan alınması gerekmektedir.

İtfaiye eri pozisyonuna başvuracak adaylardan ise özel şartlar beklenmektedir. Erkek adaylar için en az 167 cm, kadın adaylar için en az 160 cm boyunda olmak, B sınıfı veya daha yüksek sürücü belgesine sahip olmak, sınav tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak ve sağlık alanında görevine engel bir durumu bulunmamak gibi şartlar bu pozisyon için aranmaktadır.

MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu

Başvuru tarihleri de açıklandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi için başvurular 25 - 29 Eylül 2023 tarihleri arasında, İstanbul Kağıthane Belediyesi için ise başvurular 2 - 6 Ekim 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir.