Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleşen 221 kilogramlık altın kaçakçılığı olayı, HDP Şemdinli Belediye Başkan aday adayı kuyumcu Ş.K.'nin yeğeni ve iki oğlu tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Şubat ve 25 Şubat tarihlerinde ülkeye kaçak yollarla sokulmak istenen altınları ele geçirdikten sonra bu olayların arkasındaki kişileri araştırmaya başladı.

Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor

Kuyumcu F.K.'nin Kuzey Irak'taki kuyumcularla temas halinde olduğunu tespit eden ekipler, yakın zamanda büyük miktarda altın kaçakçılığı yapılacağı ihbarını aldı. F.K.'nin bir arazi aracına özel bölmeler yaptırdığını belirleyen polis, aracı Yüksekova'ya giriş yaparken durdurarak arama yaptı. Aracın özel bölmelerinde gizlenmiş 221 kilogram altın ele geçirildi ve F.K. ile kuzenleri gözaltına alındı.

Yapılan incelemede altınların Birleşik Arap Emirlikleri menşeli olduğu ortaya çıktı. F.K.'nin HDP'den Derecik Belediye Başkan aday adayı olan Ş.K.'nin yeğeni olduğu ve diğer gözaltındaki kişilerin de oğulları olduğu belirlendi. F.K., altınların faturalı olduğunu ileri sürerken, polis altınların bir dizi işlemle milyonlarca lira değerindeki özel takılara dönüştürülerek piyasaya sürüleceğini belirledi.