HSBC'nin 2025'in ilk yarısı için dolar/TL tahminine ilişkin raporda, İngiltere merkezli dev banka, para politikasının geleneksel bir yaklaşıma yönelmesiyle "carry trade" dinamiklerinin Türk Lirası için olumlu bir etki yarattığını vurguladı. Raporda, 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için dolar/TL tahmininin 33 seviyesinde olduğu belirtildi.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

HSBC'nin "Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası" başlıklı raporunda, Türk Lirası'ndaki değer kaybının sınırlı kalacağı öngörüsü yapıldı. Para politikasının geleneksel bir yöne doğru evrilmesinin "carry trade" dinamiklerini desteklediği ve Merkez Bankası'nın TL'nin reel değer kazanmasını tercih ettiğine dair sinyaller verdiği ifade edildi.

Raporda ayrıca, sıkı para politikası koşullarının Türk Lirası'nı desteklediği ve bu durumun dolarizasyon riskini azaltarak TL mevduat faizlerini daha cazip hale getirdiği vurgulandı. Makroekonomik görünümün, özellikle cari açıkta daralma gibi unsurlarla Türk Lirası için destekleyici olduğu belirtildi.

Carry trade ise, düşük faiz oranlarına sahip bir ülkenin para biriminden borçlanarak, yüksek faiz getiren başka bir ülkeden faiz getirisi elde etme işlemidir.