2024 yılında üniversite eğitimine devam eden öğrenciler için maddi destek sunacak resmi kurumlar belirlendi. Bu kurumlar, öğrencilerin eğitim masraflarını hafifletmek ve eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla burs programları düzenlemektedir.

İşte 2024 yılında öğrencilere karşılıksız burs verecek 5 resmi kurum:

1. KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) Burs ve Kredisi: KYK, üniversite öğrencilerine burs ve kredi imkanı sunar. Burs alabilmek için belirli şartlar ve başvuru süreçleri bulunur. Burslar, öğrencilere maddi destek sağlar ve her yıl düzenli olarak ödenir.

Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı

2. YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Destek Bursu: YÖK, teknik bölümlerde okuyan başarılı öğrencilere destek bursu verir. Bursa hak kazanabilmek için YÖK tarafından belirlenen teknik bölümleri tercih etmek ve yerleşmek gerekir.

3. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Bursu: MEB, öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim alan öğrencilere burs imkanı sunar. Eğitim fakültelerini ilk 5 tercih içerisine yazıp yerleştiğinizde MEB Bursu'na hak kazanabilirsiniz.

4. TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Başarı Bursu: TÜBİTAK, teknik bilimlerde eğitim gören başarılı öğrencilere burs verir. İlk 25,000 sıralamasına giren öğrenciler TÜBİTAK Başarı Bursu'na başvurabilirler.

5. Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu: KYK bursu alamayan veya ekstra maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından burs verilebilir. Bu burslar için belirli dönemlerde başvuru yapılabilir ve maddi imkanı olmayan öğrencilere öncelik tanınır.