2023 Yılı'nın son toplantısı Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıda değinilecek birçok konu arasında Gazze'deki son durum, Filistin'e insani yardımların ulaştırılması ve terörle mücadele operasyonlarına yer verilecek..

Gazze'de geçici olan ateşkesin kalıcılığının sağlanması, insani yardımları Filistin'e ulaştırma çalışmaları, Kafkasya'daki gelişmeler, terörle mücadele de düzenlenen operasyonlar hakkında toplantı sağlanacak.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısının konuları oldukça yoğun.

MGK'da "Gazze" hakkında görüşme

Bugün yapılacak toplantıda Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de düzenlenen toplantıda gerçekleşecek.

Toplantıda, Gazze’deki yaşanan olaylara dair değelndirmeler yapılacak. Türkiye’nin bölgeye yönelik barışı sağlamak amacıyla yapmış olduğu çabalar görüşülecek konular arasında. Filistin’e yönelik insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için önlem alınacak.

Zengezur Koridoru gelişmeleri de konuşulacak

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yer alan bir diğer ana başlık, Kafkasya'daki gelişmeler hakkında görüşme sağlanması..
Azerbaycan ile Türkiye'yi birbirine bağlaması için çalışmalar düzenlenen Zengezur Koridoru ile ilgili son durumun ne olduğu tartışılacak.

Terörle mücadele operasyonları ele alınacak.

Toplantının önemli gündemlerinden diğeri, terörle mücadele operasyonları da yer alacak. Yurt içi ve sınır ötesinde istikrarla devam eden terörle mücadele operasyonları detaylarıyla birlikte değendirilecek.