Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden Sibergöz-23 operasyonları sonucu 146 kişinin yakalandığını paylaştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı öncülüğünde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 20 ilde eş zamanlı "Sibergöz-23" operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonlarda söz konusu şüphelilerin; Meta Trader-4, Meta Trader-5 ve Vakıf Capital Yatırım adında çevrimiçi uygulamalar ve sabit telefon hatları üzerinden, vatandaşlarla “Forex Yatırım Vaadiyle Yüksek Kazanç”  elde etmek amacıyla üzerinden etkileşim kurdukları, sahte yatırım uygulamaları üzerinden doğru olmayan kazançlar yer verip, vatandaşlardan para isteyerek yaklaşık 1 Milyar TL hesap işlemi olduğu ve haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Operasyonlar kapsamında: 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği,
35 adet kripto varlık madenciliği cihazı, 2 Milyon 596 bin TL ve çok miktarda altın, döviz ile çok sayıda dijital materyale ele geçirildi.

Bunun dışında yaklaşık 300 milyon TL liralık taşınır ve taşınmaz mal varlığına yönelik soruştuma açıldı.