İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) öncülüğünde, Elazığ ve Konya'da "Kafes-37" operasyonları gerçekleştirildiğini paylaştı.

Elazığ'da düzenlenen operasyonda şahısların; suç işlemek için örgüt oluşturmak, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama ve mala zarar verme, tehdit ve hakaret eylemlerini gerçekleştirdikleri, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarını yaptıkları belirlendi.

Konya'da düzenlenen operasyonda da ise şahısların; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme ve kasten yaralama, yağma ve silahla tehdit faaliyetlerinde bulunarak haksız menfaat temin ettikleri, illegal kumar oynanan işletmelere çökerek tekelleşmek istedikleri ortaya çıktı.

2 örgüt lideri ve 40 üye yakalanadı

Akaryakıtta çift zam tabelaya yansıdı! İşte güncel akaryakıt fiyatları.. Akaryakıtta çift zam tabelaya yansıdı! İşte güncel akaryakıt fiyatları..

Sö zkonusu operasyonlarda, Elazığ'da liderliğini Ömer Faruk Bulut’un ve Konya’da liderliğini Engin Yolcu’nun üstlendiği organize suç örgütleri çökertildi. Ayrıca, örgüt liderleri başta olmak üzere 42 örgüt üyesi de gözaltına alındı.

Operasyonlar neticesinde 11 adet ruhsatsız tabanca, 8adet pompalı tüfek, 3 adet av tüfeği, çok sayıda fişek ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye güvenlik güçlerince el konuldu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

"Organize suç örgütlerinin hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak. şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Hepsi bir bir kafese girecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız." şeklinde konuştu.