İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen "Kahramanlar" operasyonunun detaylarını paylaştı. 12 ilde düzenlenen operasyon sonucunda 42 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teröristlerin kış aylarında barınmak amacıyla hazırladıkları mağara ve sığınakların yok edildiğini bildirdi.

Kahramanlar operasyonunun sonuçlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

  • Operasyon, Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkari, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis illerinde gerçekleşti.
  • Operasyona J-SİHA (SİHA: Silahlı İnsansız Hava Aracı) ile ATAK helikopterleri de katıldı.
  • Toplamda 7 AK-47 piyade tüfeği, 5 anti-personel mayını, 112,5 kilogram patlayıcı madde, 2 PKMS makinalı tüfek, 33 el bombası, 9 top, havan ve obüs mühimmatı, 15 EYP (El Yapımı Patlayıcı), bir RPG-7 Roketatar, 18 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir G-3 piyade tüfeği, bir havan silahı, 2 uçaksavar mühimmatı, 3 bomba atar mühimmatı, 127 tüp (EYP yapımında kullanılan), 1249 mühimmat (7.62 mm uzun namlulu, 7.62x54 makineli tüfek, 14.5 mm uçaksavar ve 12.7 mm uçaksavar mühimmatları dahil), 22 telsiz, gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Yerlikaya, terör örgütünün kış aylarında kullanmak üzere hazırladığı sığınakların tespit edilip imha edildiğini vurguladı. Aynı zamanda, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ve terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini belirtti.