İsanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanması talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, 2012 yılından bu yana Taksim'in bu tür etkinliklere kapalı olduğunu belirterek, "Taksim bu tür etkinliklerin tümüne kapalı. Biz DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar başta olmak üzere hepsiyle konuştuk. Taksim'de olmayacağını hepsine izah ettik. Başka bir yerde talep ederlerse kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. Muhtemelen bu hafta içerisinde kesinleşir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Gazetecilerin "Bu sene kesinlikle Taksim'de bir 1 Mayıs kutlaması planlanmıyor yani?" sorusuna Gül, "Evet efendim, biliyorsunuz 2012 yılından beri öyle. Taksim'in dışında herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" yanıtını verdi.

Geçmişte KESK, DİSK ve CHP, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için taleplerde bulunmuştu. Ancak, Vali Gül'ün açıklamalarıyla birlikte bu yıl Taksim'de bir kutlama planlanmadığı netleşmiş oldu.