Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Facebook’tan yayınladığı son videosunda Rusya ile yapılan barış görüşmelerinin ‘daha gerçekçi bir yapıya büründüğünü, ancak halen zamana ihtiyaç duyulduğunu’ aktardı.ANKARA (İGFA) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Facebook’tan yayınladığı son videosunda Rusya ile yapılan barış görüşmelerinin ‘daha gerçekçi bir yapıya büründüğünü, ancak halen zamana ihtiyaç duyulduğunu’ aktardı. Zelenskiy, Rusya’ya karşı zaferin gerçekleşmesi için bütün Ukrayna vatandaşlarının büyük bir çaba göstermesi gerektiğini, müzakereleri gerçekleştiren ekibin de şu an Zoom’dan toplantılar düzenlediğini belirtti.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Rusya'nın çocuklarımızın öldürülmesine sponsor olmaması için Rusya ile tüm ticaret durdurulmalıdır. Ukraynalılar tüm dünyada! Politikacılarla iletişime geçin, gazetecilerle konuşun, iş dünyasına Rusya pazarından çıkması için baskı yapın. Onların dolarları ve euroları kanımızın bedelini ödemez!" ifadelerine yer verdi.

BBC News'in aktardığına göre Rusya, Ukrayna’ya yönelik NATO’ya üye olmayacağını kabul etmesi, Donetsk, Luhansk ve Kırım’ım bağımsızlığının kabul edilmesi konusundaki taleplerinde halen ısrar ediyor.

İki taraf arasındaki görüşmelerin bugün de (16 Mart Çarşamba) devam edecek.