Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerin bayram ikramiyesini de 2 bin liraya çıkardıklarını belirtmesi, ikramiye miktarının tartışmalara neden oldu. CNN Türk'ün haberine göre, ekonomist Ahmet Kurtuluş, bu artışın yeterli olmadığını ifade ederek bayram ikramiyesinin 3 bin ila 4 bin lira arasında olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda bayram ikramiyelerinin bin 100 lira olarak ödendiğini belirten Kurtuluş, bu yıl yüzde 100 artışla 2 bin liraya çıkarıldığını belirtti. Ancak enflasyondaki artış göz önüne alındığında, bu miktarın yetersiz olduğu görüşünü dile getirdi. Seçim döneminde olunması sebebiyle rakamın 3 bin ila 4 bin lira bandına yükseltileceği düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Kurtuluş, en düşük emekli maaşıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Temmuz döneminde beklentilerin karşılanacağını düşündüğünü belirten Kurtuluş, en düşük emekli maaşının 10 bin ila 11 bin lira arasında belirleneceği kanaatinde olduklarını ifade etti. Bu şekilde asgari ücrete biraz daha yaklaşılacağını sözlerine ekledi.