Sözcü kanalında İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Ümit Özdağ, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın etrafında toplanan oyların seçimleri ikinci tura bıraktığını söyleyen Özdağ, ikinci turda destek vermek için şartları olduklarını söyledi.

Özdağ şartlarını şu ifadelerle açıkladı:

''Nedir bizim ilkelerimiz? Anayasa'nın değiştirilmemesi, teklif dahi edilemeyeceği… İlk dört maddesinin muhafazasını şart koşuyoruz. 66. Madde ile hiç oynanmaması gerektiğini şart koşuyoruz. 66. Madde ‘Türk milleti tanımı.' Terör örgütleriyle mücadeleden vazgeçilmemesi, güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyoruz. Tarikat ve cemaatlerin devlet içerisinde bugün kazanmış oldukları etkinlik bizi çok rahatsız hissediyor. Liyakatin terk edilmiş olması… Bunu bir şart olarak koyuyoruz. Ve sığınmacıların vatanlarına dönmesi sürecinin yönetilmesi gerektiğini şart olarak koyuyoruz.”

'‘Şunu destekle, bunu destekle' deyince ‘Tamam biz bunu yaparız' diyen bir seçmenimiz yok''

Yargıtay Başkanı Belirsizliği Devam Ediyor! Ne Zaman Tamamlanacak, Süreç Niye Uzadı? Yargıtay Başkanı Belirsizliği Devam Ediyor! Ne Zaman Tamamlanacak, Süreç Niye Uzadı?

Tabanlarının dinamikliğine atıfta bulunan Özdağ, ilkeler üzerinden hareket ettiklerini söyledi.

Sundukları ilkelerin iki adaya da uymayabileceğini söyleyen Özdağ, iki tarafı destekleyebilecek bir anlaşmanın olmama ihtimaline dikkati çekti:

''Gayri resmi olarak bazı aramalar oldu bana. Sinan Beye resmi iki arama da olmuş. Bana henüz resmi bir açıklama gerçekleşmedi. Biz de daha yetkili kurullarımızla görüşmedik; cuma ve cumartesi günleri görüşeceğiz. Tabanla görüşmelerimiz de devam ediyor.

Bizim tabanımız çok dinamik ve sorgulayan bir taban. Mevcut sistemi ve mevcut sistem partilerini protesto eden bir taban. Özellikle Zafer Partisi tabanı böyle bir taban. ‘Şunu destekle, bunu destekle' deyince ‘Tamam biz bunu yaparız' diyen bir seçmenimiz yok.

İlkeler üzerinden hareket ediyor bu seçmen. Onun için biz de ilkeleri ortaya koyuyoruz. Ve belki bu ilkeler ağır gelecek taraflara ve biz hiçbir tarafı destekleyemeyeceğiz. Bu da mümkündür.”