Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne mi alınacağı yoksa zamanında mı yapılacağı tartışmaları sürerken, araştırma firmalarıda anket sonuçlarını yayınlamaya devam ediyor.

Bu kez diğerlerinden farklı bir anket yapıldı ve sadece Z kuşağına bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Diye soruldu.

42 ilde, Z kuşağından oluşan 2 bin 730 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçları:

Kararsızlar birinci parti çıkıyor
Çoğu hayatında ilk ke  oy kullanacak olan Z Kuşağı gençlerle "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Gençlerin yüzde 19.5'i "Kararsızım" cevabı verirken, yüzde 19.1'i CHP, yüzde 16.5'i İYİ Parti, yüzde 13.5'i ise AK parti cevabı verdi.

Ankette Mustafa Sarıgül sürprizi
Z Kuşağı gençlerden MHP'ye oy vereceğini açıklayanlar yüzde 7 olurken, HDP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5.5, Mustafa Sarıgül'ün TDP'sine oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 4.2, Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'ne oy vereceğini söyleyenlerin sayısı ise yüzde 4 çıktı.


ORC'nin Kasım ayında yaptığı "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz anketine göre ise Cumhur İttifakına yüzde 37,9, Millet İttifakı'na ise yüzde 42 oy çıkmıştı. 18-23 Kasım tarihleri arasında yapılan anket göre partilerin oy oranı şöyle gerçekleşmişti:

•AK Parti: Yüzde 31,1
•CHP: Yüzde 24,2
•İYİ PARTİ: Yüzde 17,8
•HDP: Yüzde 7,4
•MHP: Yüzde 6,8