14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarından birinin gerekli olan 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı. İlk turda ulaştığı oy oranı ile ikinci turun kilit ismi olarak görülen Sinan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini kamuoyuna doğrudan açıkladı.

Sinan Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy oranının ise seçimlerin ikinci turda nasıl dağılacağı ise şimdiden tartışılmaya başlandı.

ATA İttifakı'nın dağılmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bgün yapacağı açıklama ise oldukça merak ediliyor. Siyaset kulislerinde Özdağ'ın Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana destek açıklaması yapması beklenirken, dün akşam konuk olduğu programda konuşan Hakan Bayrakçı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar İçin Faizsiz İhtiyaç Kredisi Fırsatı! Hangi Banka Öne Çıkıyor? Vatandaşlar İçin Faizsiz İhtiyaç Kredisi Fırsatı! Hangi Banka Öne Çıkıyor?

14 Mayıs'taki seçimleri en doğru tahmin eden anket şirketlerinden olan SONAR'ın sahibi Bayrakçı, katıldığı canlı yayında oy dağılımını açıkladı. Kamoyuna doğrudan yapılan açıklamaların oy dağılımına çok fazla etki etmeyeceğini söyleyen Bayrakçı, şu ifadeleri kaydetti:


 "Sinan bey olsun Ümit bey olsun, kim hangi tarafa destek verirse versin bu 5,17'nin gideceği adresler 0,1-0,2 oynar. Çok değişmez. Sadece bu açıklamalar kendi siyasi geleceklerini şekillendirmek için önemlidir. Örneğin; Ümit bey tarafsız kalırsa, partisinin de kendisinin de ciddi bir geleceği olur. Taraf bildirirse birilerinin peşine düşen partiler konumuna düşer."

"Ankette de çıktı. Bu 5,17'nin 4'te 1'i yaklaşık 1,25'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gider. Yaklaşık 3'te 1'i yani 1,8'i Kemal beye gider. 2'ye yakını da sandığa gitmez. Hiçbir açıklama bu dağılımı çok fazla değiştirmez."