Yüz yüze eğitimin başlamasıyla okullarını özleyen öğrenciler derslerine devam ediyor. Bazı sınıflardaki kalabalıklar ise öğrencileri ve velileri tedirgin ediyor. Artan vakalarla birlikte bazı okullarda ikili eğitime geçildi. Peki bu yeterli mi? Okula gidilecek günlerde bir azalma söz konusu olacak mı? İşte cevabı:

Okula Gidilen Gün Sayısı Düşürülecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada verildiği 2020-2021 eğitim öğretim yılında benzer bir uygulamayı hayata geçirerek öğrencilere haftada 2 gün yüz yüze eğitim vermişti. Bu yıl ise daha alternatif bir uygulamaya geçilerek kalabalık nüfuslu okullarda ikili eğitim (sabah-öğlen) sistemini tercih etti.

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda okullardaki, sınıf ve öğrenci sayısına ilişkin verileri paylaştı. Yapılan açıklamada Türkiye'de 71 bin 320 okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğü bilgisi paylaşılırken dersliklerin yüzde 56'sında öğrenci sayısının 25 ve altında olduğu belirtildi. Okullarda sınıfların kapasiteleri maksimum seviyede kullanılmıyor. Bu sebeple bu eğitim öğretim yılında okula gidilen gün sayısında Bakanlığın değişiklik yapması beklenmiyor. İşte MEB tarafından paylaşılan grafik...

"Okulları Değil Sınıfları Kapatmayı Gerektiriyor"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son yaptığı açıklamada vakalar arttığı takdirde okullar kapanır mı? sorusuna cevap verdi. "Kesinlikle hayır" diyerek açıklamasına giriş yapan Özer, geliştirdikleri sistemin okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektirdiğini hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınıflarda vaka ve temas durumlarında öğrencilere 2 haftalık karantina uyguluyordu. Yapılan son değişiklik ile bu süre 10 güne çekilirken öğrenciler PCR testi olarak negatif olduklarını beyan ettikleri durumlarda aile onayı ile birlikte 5 gün içerisinde yüz yüze eğitime dönebilecek.

Bilim Kurulu Sonrası Fahrettin Koca'dan Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının artmasına ilişkin yüz yüze eğitimle ilgili yaptığı açıklamada kritik noktalara değindi. Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacaklarını belirten Bakan " mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini alamadığını ifade ederek yüz yüze eğitimin devam etmesi için 722 milyon liralık ek ödenek ayırdıklarını belirtmişti. Cumhurbaşkanı " Öğretmenlerimizin aşılama oranı artarken, velilerimizi ve aşı sırası gelen öğrencilerimizi de yüz yüze eğitimin kesintisiz şekilde devamı için aşı olmaya davet ediyoruz. " ifadelerini kullandı.