14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Genel Seçimi için seçim takvimi çalışıyor. 156 lokasyonda ve 75 ülkede sandık kurulacak, gümrük kapılarında ve dış temsilciliklerde oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak. Oy verme işlemi dış temsilciliklerde 9 Mayıs, gümrük kapılarında ise 14 Mayıs saat 17.00'de sona erecek. Yabancı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı takvime göre, 27 Nisan'da gümrük kapılarında ve yurt dışında oy kullanma işlemi başlayacak.

4 Mayıs: Propaganda özgürlüğü ve bazı seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

9 Mayıs: Yurt dışında oy kullanma süreci sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00'de sona erecek.

14 Mayıs: Seçim günü. Seçim yasakları gece yarısı sona erecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi geçici sonuçları saat 23:59'a kadar açıklanacak.

Mutlak çoğunluk sağlanamazsa takvim şöyle olacak:

İlk turda geçerli oyların salt çoğunluğunun sağlanamaması halinde 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci tura ilişkin seçim takvimi şu şekilde işleyecek:

Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu

15 Mayıs: İkinci tura katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle aday değiştirme süresi saat 17.00'de sona erecek. Geçici sonuçların açıklanması gecikirse, aday değiştirme için seçim takvimi buna göre ayarlanacaktır. Propaganda dönemi başlayacak. Sandık kurullarının karar ve tutanaklarına ilçe seçim kurullarının itiraz süresi saat 17.00'de sona erecek ve ilçe seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

16 Mayıs: İlçe seçim kurulları kararlarına ve il seçim kurulları aleyhindeki birleştirme tutanaklarına itiraz süresi saat 17.00'de sona erecek ve il seçim kurulları tarafından en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

17 Mayıs: İl seçim kurullarının kararlarına ve birleştirme tutanaklarına itiraz süresi saat 17.00'de sona erecek ve itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak. Sandık kurulu ve diğer görevlilerde yapılan değişiklikler ilçe seçim kurulları tarafından SEÇSİS'e işlenmeye başlanacak. Yabancı ilçe seçim kurulunda saklama ve taşıma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevliler varsa bunların değişiklikleri yapılır.

18 Mayıs: İl seçim kurulu kararları ve birleştirme tutanaklarına yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.

19 Mayıs: YSK, kesin seçim sonuçlarını Resmi Gazete, radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderecek.

20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy kullanma işlemi başlayacak.

22 Mayıs: YSK'da cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonlardaki propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralamasının belirlenmesi için kura çekilecek.

24 Mayıs: Yurt dışında oy verme süreci...