14 Mayıs seçimlerine hazırlanılan şu günlerde vatandaşın gündeminde yer alan hayat pahalılığı konusu her geçen gün yeni bir tartışmanın fitilini ateşliyor.

Kritik seçim olarak addedilen 14 Mayıs seçimi öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati. Mersin’den 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Bakan Nebati seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, konuk olduğu programda kendisine yöneltilen eleştirileri tarih vererek, yanıtladı.

 İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen programında 'Yurt dışında fiyatlar düştü. Siz neden fiyatları düşürmüyorsunuz?” eleştirilerine cevap veren Bakan Nebati muhalefetin söyleminin doğru olmadığının altını çizerek, Mayıs ayından itibaren fiyatlarda gözle görünür bir gevşeme yaşanacağını söyledi:

 “Yurt dışında fiyatlar düştü de bizim sübvanse ettiğimiz kısmı karşılamıyor ki. Biz hala sübvanse ediyoruz. Çok rahat biz şekilde şunu söyleyebiliriz: Mayıs ayından itibaren bu fiyatlardaki gevşeme çok daha görünür bir hale dönüşecek” 

TOGG

Yerli otomobil TOGG ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, bankaların TOGG için kredi hazırlıkları yapacaklarını, ortaya çıkan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyledi: 

Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Tatilden Yararlanamayacak Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Tatilden Yararlanamayacak

“Bankalarımız Togg için kredi konusunda hazırlıklarını yapacaklar. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bu konu ilan edilecek”