Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 6. Yasama yılına başladı. Yoğun gündemin olacağı Genel Kurul’da Meclis çalışmalarına resmen başlayacak. Meclis gündeminde ekonomiye ilişkin torba yasa ana gündemi oluşturuyor. Kanun teklifinde yurt dışına çıkış harcı ile ilgili zam da yer alacak. 

YURT DIŞI HARÇ PULUNA ZAM GELECEK Mİ?

Ekonomiye ilişkin torba yasa teklifindeki bazı düzenlemeler belli oldu. KYK faizlerinin silinmesi, çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz desteğine vergi istisnası ve yurt dışına çıkış harcının yükseltilmesi gibi maddeler torba kanun teklifinde yer alacak. Torba yasa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Meclis’e sunulacak.

YURT DIŞI HARÇ PULU NE KADAR OLACAK?

50 TL olarak belirlenen yurt dışına çıkış harcı yükseltiliyor. 18.03.2022 tarihindeki Cumhurbaşkanı kararıyla 150 TL olarak belirlenen yurt dışına çıkış harcı Torba kanunla 300 TL’ye yükseltilecek.

YURT DIŞI HARÇ PULU NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan çıkış başına alınan harç bedelidir.

YURT DIŞI HARÇ PULU ÖDEME NASIL YAPILIR?

İnteraktif Vergi Dairesi’nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler.

TC kimlik numarası, ad, soyadı, il vergi dairesi boşlukları doldurarak kart bilgileri aracılığıyla ödeme yapılabilir.