İlk kez toplanan Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine Türkiye ve Yunanistan tarafından yapılan açıklamalar damgasını vurdu. 'Aynı şehirde iki yabancı' başlıklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Prag'a gideceğini duyuran Yunan medyasında, bugün de tüm manşetler zirveye ayrıldı.

Ethnos gazetesinin manşeti, 'Türk-Yunan ilişkileri kırmızıda: Erdoğan'ın yeni meydan okumaları ve Atina'nın şimdiki karşı saldırısı' oldu. Gazete ayrıca, sürmanşetinde 'Erdoğan'ın Yunanistan'ı hedef alan tehditleri: Söyleyecek bir şeyimiz yok, bir gece ansızın gelebiliriz' başlığıyla bir başka habere yer verdi.

Skai televizyonu, internet sitesinde 'Prag'da Erdoğan gözdağı verdi: Dinleyen kimse yok-Yunan tarafı cevapsız bir şeyin kalmadığını söylüyor' manşetini attı. Gazete liderler yemeğinde yaşananları ise 'Erdoğan'ın karalama haykırışları-Miçotakis'in sert yanıtı' gibi skandal bir başlıkla sundu.

'Olaylı akşam yemeği, Erdoğan'ın verdiği gözdağı ve Miçotakis'in yanıtı' manşetini kullanan To Vima gazetesi, Türk liderin üslubunu değiştirmeden Yunanistan'ı hedef aldığını ileri sürdü. "Erdoğan kışkırtılmadan Yunanistan'a saldırmaya karar verdi" diyen gazete, Yunan Başbakanı acil bir şekilde yanıt verdiğini savundu.

Bir diğer haberinde 'Prag'da Miçotakis-Erdoğan kavgası: Adalardaki egemenliğimizi sorgulamayı durdur' başlığını tercih eden gazete, liderler yemeğinde yaşananları 'hararetli bir bölüm' olarak tanımladı.

To Vima'da Prag zirvesi ayrıca 'Anastasiadis ve Erdoğan el sıkıştı' ve 'Erdoğan'dan Miçotakis'e: Beyefendi konuşmamdan rahatsız olmuş' başlıklı haberlerle yer buldu.

CNN Yunanistan 'Türkiye'den olağanüstü meydan okuma: Prag'da Erdoğan ve Miçotakis arasında gerilim-Başbakan müttefiklerini bilgilendiriyor' manşetini attı. CNN ayrıca, 'Miçotakis'ten Erdoğan'ın gözdağına sert yanıt' başlıklı bir haber de yayımladı.

'Prag'da çatışma: Miçotakis ile Erdoğan arasında yüksek tansiyon-Adaların egemenliğini sorgulamayı bırak' manşetini tercih eden Ta Nea gazetesi, Türk ve Yunan liderlerin Haziran ayı sonundaki NATO zirvesinde birlikte çekilmiş bir fotoğrafına yer verdi.

Ta Nea, Cumhurhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını ise 'Kıbrıs için de saygınlığı düşürücü-Bir beyefendi konuşmamdan rahatsız olmuş' diyerek verdi.

Yunanistan'ın en popüler internet sitelerinden in.gr de Prag zirvesini manşetine taşıdı. 'Miçotakis ve Erdoğan'ın bilek güreşi' ifadesini kullanan internet sitesi, Türk tarafını Prag'da 'provokasyon' yapmakla suçlayıp Atina'nın sert karşılık verdiğini yazdı.

'Miçotakis'in adaların egemenliğinin sorgulanmasına sert tepkisinden sonra Erdoğan'ın öfkesi' manşetini seçen Proto Thema internet sitesi, Türk ve Yunan liderlerin akşam yemeğinde birbirlerine bir bakış bile atmadığını yazdı.

Atina yönetimine desteğiyle bilinen Eleftheros Typos gazetesi, 'Prag'da sıcak olay: Erdoğan gösterisi başarısız, Miçotakis'in ağız sulandıran karşılığı' gibi bir başlık kullandı.

Kathimerini, 'Miçotakis ve Erdoğan arasında gerginlik: Adaların egemenliğini sorgulama' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gazete, Erdoğan konuştuktan sonra hızlı adımlarla kürsüye yürüyen Miçotakis'in Türk lidere doğrudan yanıt verdiğini savundu.

Kathimerini'deki bir başka haber ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Yunan gazetecinin sorusuna verdiği yanıt oldu. 'Erdoğan: Bizi rahatsız eden hangi ülke olursa olsun, bilmeliler ki, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' başlığını kullanan gazete, Türk liderin mesajını öne çıkardı. Erdoğan'ın basın toplantısında bir gazeteci "Bir gece ansızın gelebiliriz' demekle'Yunanistan'a saldırıda bulunacağınızı mı?' kastediyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

CNN Yunanistan, soruya verilen yanıtı 'Erdoğan Yunanistan'ı Avrupa topraklarından tehdit etti' başlığıyla sundu.

Fransız lider Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen sohbet de Yunan medyasına yansıdı. Ta Nea gazetesi, 'Macron'dan Erdoğan'a: Türkiye ve Yunanistan müzakere masasına dönsün', To Vima ve Eleftheros Typos gazeteleri 'Macron'dan Erdoğan'a: Uluslararası hukuka saygı duy' başlıklarını attı.

Sakin bir yaz mevsimini geride bırakan Türk-Yunan ilişkileri, Ağustos ayı sonunda Türk F-16 savaş uçaklarına radar kilidi atılmasıyla bir anda 2020'deki gerilimi bile aratan bir döneme girdi. Ankara ve Atina'dan neredeyse her gün yeni açıklamalar gelirken, Türk insansız hava araçlarının Ege Denizi'ndeki adalara silah taşıyan Yunan savaş gemisini görüntülemesi depreme yol açtı. ABD zırhlı araçlarının Samos ve Midilli adalarına götürüldüğünün ortaya çıkması, Türkiye'nin haftalarca gündeme getirdiği tezi kanıtladı. Lozan ve Paris antlaşmalarına göre, Yunanistan'ın Ege'nin doğusundaki adaları silahlandırması yasak.