Gelecek Partisi'nin kurucu üyelerinden olan Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Twitter hesabında attığı bir tweet ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının olmadığını ve kendisinin YÖK Başkanı'yken herhangi bir kayda rastlamadığını ifade etmişti. Attığı tweette: "YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi'ndeki arkadaşlara sordum. 'Hocam tek bir tane kayıt yok' dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu sormak" demişti.

Bu iddia üzerine HDP'nin YSK'ye 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasını sorduğu ve bunun üzerine de YSK'nin HDP'ye diplomanın örneğinin verildiğine dair attığı tweet gündem oldu.

İşte tweet şu:

hdp1

Bunun yanı sıra CHP milletvekili Aydın Ayaydın, üniversitede Recep Tayyip Erdoğan'ın hocası olduğunu belirterek şunu demişti: 

"Sayın Başbakan İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı dört yıllık eğitim veren iktisat ve ticaret yüksekokulu mezunudur. 1978-79-80 yıllarında okudu. Ben de o dönemde asistandım, sınavlarına ve derslerine girdim. Son derece iyi hatırladığım bir öğrencidir. Başbakanın okuduğu o dönemde sağ-sol çatışmaları çok yoğundu. Solcuların hakim olduğu bir okuldu. Sınavları yaparken sağcıları ayrı bir yere alıyor, araya jandarma koyuyorduk. Bir tarafta solcu öğrenciler sınava girerdik." demişti...