6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Deprem bölgelerinde yaşanan yıkımlar altyapı yatırımlarını zarara uğrattı. Bundan dolayı su şebekelerinde arızalar meydana geldi ve şebeke suyunun kalitesi konusunda bazı sorunlar ortaya çıktı. Aynı şekilde depremzedeler evlerine giremediği için sokakta veya parklarda kurulan çadır konteynır gibi geçici barınma unsurlarını sığındı. Depremden etkilenen vatandaşlar, diğer illerdeki KYK öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Bölgelerde çadır kentler ve konteynır kentler kuruluyor. Tatil bölgelerindeki otel, apart ve pansiyon gibi yerleşkelerde kalıyorlar. 

İki büyük depremde Adana ilinde 13 bina enkaza döndü. 452 enkaz altında kalırken sadece 34 vatandaşımız canlı kurtulabildi.

Emine Demirel (40), Adana'da enkaza dönen 13 binadan biri olan Tutar Apartman'ında tez yazma aşamasında odaklanabilmek için tek başına yaşıyordu. Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7'lik depremde tek başına yaşadığı Tutar Apartman'ı enkaza döndü. Enkaza dönen apartmandan maalesef canlı çıkartılamadı. 

Enkaza dönen Tutar Apartman'ından geriye kalanlar polis kontrolünde Rüzgarlı Tepe bölgesine götürüldü. Burada depremde vefat eden yakınlarının eşyalarını arayanlar biri de Emine Demirel'in babası Ömer Demirel(70). 

Baba Ömer Demirel sadece kızından kalan bir fotoğraf bulabildi.

Baba Ömer Demirel'in ifadeleri şöyle: "Tez hazırladığı için bu evde kalıyordu. Tek başına tezine adapte olmuştu. Onu bitirmeye çalışıyordu. Bazen bize de geliyordu ancak tez hazırladığı için çoğu zaman bu apartmanda kalıyordu. Deprem olduktan hemen sonra apartmana koştuk ama maalesef onu canlı çıkartamadık. Bir süre zaten bulunamadı daha sonra cansız bedenini bulduk. Tezi de yarım kaldı, deprem onu aldı götürdü. Burada da ondan geriye kalan bir hatıra bulmak ümidiyle geldik. Eşyalarını bulmak için geldik” dedi.