Adım adım seçime gidilen bu günlerde siyasi partilerin seçimlere hangi adaylarla gireceği geçtiğimiz gün netlik kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs seçimi öncesi sandık kurullarına ilişkin dikkat çeken bir karar aldı. 

Dünya çapında yılın otomobilleri belli oldu! İşte o araçlar... Dünya çapında yılın otomobilleri belli oldu! İşte o araçlar...

MHP'nin kapatma davası devam eden HDP hakkında YSK'ya sunduğu itirazının ardından, 14 Mayıs seçimine Yeşil Sol Parti'yle girme kararı alan HDP'nin sandık görevlisi çıkarmamasına karar verildi.  İlk 3 partinin yer aldığı yurtdışı sandık kurullarında HDP yerine, son seçimde dördüncü parti konumunda bulunan MHP temsilcileri sandık başında görev alacak.

 Siyasi Partiler Yasasına göre, son genel seçimde(2018 yılı)  ilk 5 sırada bulunan siyasi partilerin temsilcileri sandık kurullarında görev almaya hak kazanıyor. HDP'de 24 Haziran 2018'deki seçimlerde ülke genelinde en çok oyu alan üçüncü parti konumunda olduğu için seçimlerde yurtdışı sandık kurulları da dahil sandık başında üye bulundurabilme hakkını sahip olan HDP,  14 Mayıs seçimlerinde sandık kurullarında görev alamayacak.