6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük depremler sonrası yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin 1. ayını doldurmuşken cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine de çok az kaldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğam, TBMM'deki partisinin grup toplantısında seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını belirterek depremden sonra seçimin akibeti kesinleşmişti. Seçimin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ya da TBMM'nin seçimin yenilenmesi için adım atıp bu adımın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Mevcut duruma göre bu adımı TBMM'nin feshi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atacak.

Seçimin bu kadar yaklaşması ardından deprem bölgesinde sandıkların nasıl kurulacağı konusunda soru işaretleri var. Bu soru işaretlerini gidermek üzere Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesi olan 11 ile heyet gönderdi. Heyet 11 ili gezerek sandıkların nasıl kurulacağı konusunda bir rapor hazırlandı raporda birçok noktaya değinildi.

Rapora göre 11 ilde seçimin yapılmaması için bir sebep olmadığı ve seçime engel olacak durumun olmadığı için seçimin bu bölgelerde yapılacağını belirttiler. Sandıklar çatır ve konteyner kentlerde kurulacak. Seçim bölgesinden 3,5 milyon vatandaşın çıktığı ve bu vatandaşlardan 1,5 milyonu seçmen olduğu belirtiliyor.