Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini seçimlere Cumhur İttifakı ile gireceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifaka katılma gerekçesini açıklaması üzerine yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Geçtiğimiz gün TRT Haber'e konuk olan Yeniden Refah Partisi lideri Cumhur İttifakı'na katılma gerekçelerini şu sözlerle ifade etti:

 "Karşı blokta sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya gelmesi, FETÖ ve PKK unsurlarının destek olduğunu görmemizin etkisi oldu" 

Erbakan'ın açıklamalarının ardından sessizliğini bozan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Fatih Erbakan'ın açıklamalarının kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirten Karamollaoğlu, sözleri cahilane düşüncenin dışavurumu olarak addetti:

"Saçmalıyor. Bu kadar saçmalık olmaz. Biraz insaf et. Fatih'in bir tecrübesi yok. Cahilliğe bakın. Erbakan Hoca ilk koalisyonun SHP ile kurdu. Ne oldu da 2 gün içerisinde birden bire değişti. Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çamur atmak haddine değil. Terbiyesini kuşanması lazım."

Erdoğan: İstanbul yarı zamanlı mesaiyle yönetilemez Erdoğan: İstanbul yarı zamanlı mesaiyle yönetilemez

Karamollaoğlu'nun açıklamalarının ardından bu defa yanıt Yeniden Refah Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'den geldi. Özel bir televizyon kanalına konuk olan Altınöz,  Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilmemesini söyledi:

''Temel Karamollaoğlu bir de Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söylüyor. Böyle Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da buradan sesleniyoruz, böyle bir insanı Cumhurbaşkanı yardımcısı falan yapmaya sakın kalkmayın. 45 yıl Erbakan hocamızla çalıştım diyor. Biz Temel Beyi biliyoruz. CHP’liler Madımak katili diyorlardı. Ne oldu şimdi? Can ciğer kuzu sarması oldunuz. Menfaatiniz öyle olunca bunları söylüyorsunuz."