Öğretmenlik mesleğine dair bilgi ve beceri kazandıran pedagojik formasyon eğitimine ilişkin düzenleme yapılacağına ilişkin ilk duyuruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşmış detayları ise YÖK Başkanı Özvar'ın açıklayacağını söylemişti. Özvar, bugün verdiği demeçte pedogojik formasyon düzenlenmesi ile ilgili detayları açıkladı.

Lisans eğitimi sürecinde sözkonusu eğitimlerin 4 yıla yayılacağını belirten Özvar, ''Yeni yapacağımız inşallah düzenleme ile beraber, belki biz bunları 1-2-3 ve 4. sınıflarda üniversiteler kendi yıllık programlarına müfredata göre bunları ayarlamaya çalışacaklar.'' dedi.

Gündemdeki çalışmayı ay sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını belirten Özvar:

“Pedagojik formasyon eğitimi 60 kredi civarında. 240 kredi zaten dört senede alınabilen bir bölümü bitirmek üzere alabildiğiniz ders saati. Dolayısıyla bizim derdimiz burada çocukların seçimlik ders alabilecekleri saat dilimi içerisinde bunları formüle etmek.”

Mezunlar İçin de Açıklama

“Mezun olduktan sonra pedagojik formasyon programları yapılabilir. Nasıl? Mezunlar için sözgelişi lisansüstü çalışmalarla yani tezsiz yüksek lisans yoluyla yahut sertifikasyon yoluyla da bu yapılabilir.”

Özvar, eğitim fakültesi bulunmayan üniversitelerde de formasyon eğitimi verilebileceğini söyledi.