YKS tercihleri bugün başlıyor. Adaylar üniversitelerde hayalini kurdukları bölümler için tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Tercih süreci ile ilgili detaylar tüm detayları ile araştırılırken üniversitelerin programlarına yerleşebilmek için başarı sıralamalarına göre tercih yapacak. Adaylar, geçen sene programlara yerleşen öğrencilerin başarı sıralamaları ve puanları ile ilgili bilgi almakı istiyor. YÖK, öğrencilere yardımcı olması ve tercihlerde örnek olması için YÖK Atlas’ta üniversite yerleştirmelerinde başarı sıralamalarının yer aldığı YÖK Atlası adayların kullanımına açtı. Peki, , YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? İşte YÖK Önlisans Atlası, YÖK Lisans Atlası Ekranı…

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas’ta üniversiteler hakkında bilgi alabileceğiniz YÖK Üniversitelerimiz alanı bulunuyor. Buradan Türkiye’deki tüm üniversiteler hakkında detaylı bilgilere erişilebiliyor.

YÖK önlisans Atlası ve YÖK Lisans Atlası sekmesinde ise 2021 yılında lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıralamaları, YKS netleri, geldikleri liseler gibi bazı biilgiler yer alıyor.


Önlisans ve Lisans tercih sihirbazında ise YKS ile öğrenci alan üniversitelerin 2021 kontejanları yer alıyor.

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

YÖK LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ