YKS oturumlarının tamamlanmasının ardından, üniversite sınavı sonuçları için yapılan aramalar arttı. Bu yıl üniversite sınavına 3 milyon 243 bin 425 aday başvuruda bulundu. TYT 18 Haziran'da, AYT ve YDT ise 19 Haziran'da uygulandı. Peki, YKS sonuçları açıklandı mı, 2022 üniversite sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM TYT - AYT -YDT sonuç sorgulama…

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.