Halis Emre S. ve eşi  Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden randevu almıştı. Randevuya geç kalan çift yeniden sıra aldı.

Sırayı beklemeksizin Halis Emre S. ve eşi  ultrason odasına girdiler. Halis Emre S. ve eşi  ultrason odasına girdiğinde doktor ve kadın bir hasta da vardı. Ultrason bölümü sekreteri çifte içeride kadın hasta olduğunu ve kadının giyindiği için içeri alamayacağını söyledi. Uyarı üzerine sekreter Salih Aydoğdu ile  Halis Emre S. ve eşi  arasında tartışma çıktı.

Halis Emre S. arbede sırasında Salih Aydoğdu'nun boğazını sıktı ve onun gömleğini yırttı. Arbede sırasında kadın hastayı muayene eden radyoloji uzmanı Mesut Furkan Yazar da araya girmeye çalıştı ve Halis Emre S. ona da saldırdı.

Bunların yaşanması üzerine beyaz kod verildi. Beyaz kod üzerine hastanedeki güvenlik görevlileri bölüme geldi ve Halis Emre S. yi yakaladı. Ultrason bölümündeki doktor ve sekreter, şüpheli Halis Emre S. den şikayetçi oldu. 

Şikayet üzerine polis tarafından Halis Emre S. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinden sonra Halis Emre S. adliyeye sevk edildi. Adliyedeki mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yaşanan olay sebebiyle hastanedeki doktorlar hasta kabulü yapmadı. Durum sakinleşince doktorlar randevulara bakmaya tekrar başladı.