Dün basın açıklaması gerçekeleştiren İYİ Parti lideri Akşener, Altılı Masa'nın millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiğini söyledi.

13'üncüsü geçtiğimiz gün düzenlenen Millet İttifak'ı liderler Zirvesi'nde 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşma sağladığını, partisinin 'kazanacak aday' stratejisi ile bağdaşmayan bir isim olduğu için Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP'li iki Belediye Başkanının ismi önerisi ile gittiğini söyledi. Ancak masadan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verilmesinin ardından partisi ile gerçekleştirdiği müzakereler sonucunda masadan ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.7

Meral Akşener'in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü! Akşener'in açıklamalarına birçok isimden peş peşe tepki geldi. Masayı dağıtan isim olarak anılan Akşener'e gazeteci Yılmaz Özdil'den destek geldi.

Özdil, İYİ Parti'nin masadan ittirildiğini belirterek, şu ifadeleri kaydetti:

“Tekrar söylüyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerine şuna buna değil. Çıkın sokağa sorun kardeşim gençler kimi söylüyorsa aday o ve yüzde 60 oyla da bu ülkede seçimi kazanacak olan o isim. Bugün bu terminolojiyi tekrar düzeltmek lazım. Gazeteci ahlakı ile… Yani ben bir CHP’li gazeteci olarak bunu söylüyorum. Meral Akşener masayı dağıttı demek bir gazeteci ahlaksızlığıdır. Meral Akşener buraya masadan aslında ittirildi, dışlandı. Meral Akşener’e bu dikte edilmek istendi. Bunu da hiçbir parti kabul etmez”