1975'te 19 yaşındaki Lindy Sue Biechler'in evlenmesinden kısa süre sonra Pennsylvania'daki apartmanında bıçaklanarak öldürülmesi, on yıllar boyunca polisin çözemediği bir sır olarak kayıtlara geçti. Dedektifler, onlarca ihbarı inceledi, yaklaşık 300 kişiyi sorguladı; polis bir görev gücü kurdu, bulguları suç uzmanlarına sundu ancak yıllar boyunca katili bulamadılar.

ABD'nin en büyük soğuk dosyasında bir tutuklamaya sonunda havalimanında çöpe atılan bir kağıt kahve bardağı imkan verdi.

The Washington Post'un aktardığına göre bir şubat sabahı David Sinopoli, Philadelphia Uluslararası Havalimanı'nın A Terminali'nde uçuşunu beklerken eşiyle kahve içti. 

Dedektiflerin kendisini izlediğini bilmeyen Sinopoli, kahvesini çöpe attı. Dedektifler, Sinopoli gittikten sonra bardağı çöpten almak için koştu. 

Parabon NanoLabs, DNA incelemeleri sonucunda Biechler'i öldüren kişinin atalarının ABD'ye Gasperina isimli bir İtalyan kasabasından geldiğini tespit etti. Araştırmacı CeCe Moore, gazete arşivlerini inceledikten sonra Sinopoli'yi şüpheli olarak işaretledi. 

Dedektiflerin havalimanındaki gizli görevinden sonra da kahve bardağındaki DNA'yı, Biechler'in iç çamaşırında bulunan DNA ile kıyasladı. Eşleşme bulundu. Sinopoli, pazar sabahı gözaltına alındı. 

Bölge savcısı Heather Adams, "Bu dosya DNA, daha da spesifik olarak DNA soy bilimi sayesinde çözüldü. Dürüst olmak gerekirse bu olmadan çözebilir miydik bilmiyorum" dedi.

Sinopoli'ye cinayet suçlaması yöneltildi.