2023 yılının ikinci MGK'sı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda birçok başlığın ele alınması bekleniyor.

Toplantının ilk gündeminin seçim güvenliği olacağı belirtiliyor. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin alınacak tedbirlerin belirlenmesi bekleniyor.

Seçim güvenliğinin yanısıra terörle mücadelede gelinen son nokta ile bölgesel  ve uluslararası gelişmeler masanın gündemine alınacak.

Yurt içi ve yurt dışı gerçekleştirilen terör operasyonlarında kat edilen mesafe göz önüne alınıp, son durum hakkında görüşme yapılacak.

MGK'nın, Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege'deki provokasyonlarını görüşme gündemine ele alması bekleniyor. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler gelişmeler masaya yatırılacak. Türkiye ile KKTC'nin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların da masada olması bekleniyor. 

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin de Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar ve kalıcı ateşkes konusunun da hangi adımların atılabileceği yine masada ele alınacak konular arasında yer alıyor. 

Yılın ikinci MGK'sının ardından toplantıda alınan kararlar kamuoyuna yazılı şekilde duyurulacak.