6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Deprem bölgelerinde yaşanan yıkımlar altyapı yatırımlarını zarara uğrattı. Bundan dolayı su şebekelerinde arızalar meydana geldi ve şebeke suyunun kalitesi konusunda bazı sorunlar ortaya çıktı. Aynı şekilde depremzedeler evlerine giremediği için sokakta veya parklarda kurulan çadır konteynır gibi geçici barınma unsurlarını sığındı. 

Depremden etkilenen vatandaşlar, diğer illerdeki KYK öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Bölgelerde çadır kentler ve konteynır kentler kuruluyor. Tatil bölgelerindeki otel, apart ve pansiyon gibi yerleşkelerde kalıyorlar.

11 ilde büyük yıkım yaşandı. Bu yıkımlardan en çok hasar alan yerleşim yerlerinden olan Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Nurdağı ve İslahiye 7.7 ve 7.6'lık depremde ciddi yıkıma uğradı. İki şehirde de sağlam bina neredeyse hiç yok. Binaların çoğu yıkıl, geri kalanı da kullanılamaz hale geldi.

İslahiye ve Nurdağı'nda bulunan depremzedelerin barınma ihtiyacı karşılanması için farkı çözümler üretiliyor.

İki ilçede de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut kurumu da 2 ilçede yığma ev yapımına başladı.

Yığma evler 25 metrekare büyüklüğünde 6 kişilik ailenin yaşayabileceği şekilde inşa edilecek.

Yığma evler iki ilçedeki zemin etütünden sonra çıkarılan sonuca göre yapılmaya başlandı.

Nurdağı'nda 540, İslahiye'de de 528 yığma evin yapılması planlanıyor. Yapımına başlanan evler, alt yapı çalışmalarının bitmesiyle de ay sonunda depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

 Emlak Konut Uygulama Müdürü Cüneyt Çiftçi'nin konu ile ilgili basına verdiği demeçte:  "Bu binalar, tamamen güncel afet yönetmeliğine uygun şekilde hazırlanıyor. Tuğla duvar imalatı bitti; sıva, seramik ve diğer çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz Nurdağı'nda ay sonunda 528 yeni barınma alanının depremzedelere anahtar teslimini yapmak. İslahiye'de de ay sonuna kadar 540 yeni yaşam alanının anahtar teslimini yapacağız. " diyerek konu ile ilgili açıklamada bulundu.